Achiziția bodycam-urilor o promisiune care intârzie.

La Conferința Națională a sindicatelor afiliate FSANP care s-a desfasurat in perioada 18-20 mai 2018, s-a ridicat si problema bodycam-urilor, acestea fiind o prioritate pentru siguranta personala a angajatilor care lucreaza direct cu detinutii.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a promis achizitionarea de bodycam-uri (camere video) pentru toti angajatii din penitenciare care desfasoara activitati directe cu detinutii.Tot domnia sa a promis in luna februarie, ca in maxim 3 luni toti angajatii din sectorul operativ vor fi dotati cu astfel de camere.

“Am discutat despre alte chestiuni care privesc buna funcţionare a penitenciarelor, spre exemplu acele bodycam-uri (cameră video corporală – n.r.), care ajută foarte mult în normalizarea relaţiei cu deţinutul, care în această situaţie atunci când este filmat nu mai înjură, nu mai ameninţă, sigur că funcţionează în ambele direcţii acea cameră care va fi în permanenţă asupra personalului. Ministrul Justiţiei chiar acum l-a convocat pe directorul general şi va dispune ca e urgenţă acele bodycam-uri să fie achiziţionate pentru tot personalul din sistemul penitenciar care lucrează în contact direct cu deţinutul”, a declarat in februarie Sorin Dumitraşcu (Presedinte FSANP)

Au trecut si cele 3 luni si aflam astfel de la reprezentantul trimis de ANP, ca sunt in procedura de achiztie peste 500 de astfel de camere, doar ca ele mai intarzie, fiind abia in procedura de negociere a ofertelor primite.

Unele penitenciare nu au luat de buna promisiunea ministrului si asta pe buna dreptate si pentru ca tin la siguranta angajatilor au preferat sa achizitioneze din buget propriu aceste bodycam-uri.De felicitat cei care au avut posibilitatea si si-au dotat angajatii!

Sindicatul Novo Legis multumeste pe aceasta cale conducerii Penitenciarului Botosani, pentru achizitia de bodycam-uri si a sistemului Man Down.