Cartel Alfa si FSANP reactioneaza si il avertizeaza pe Ministrul Justitiei!

“Ministerul Justitiei a anuntat o intalnire cu sindicatele reprezentative pentru 24 mai 2018, refuzand sa invite si organizatia noastra, declarata reprezentativa prin sentinta definitiva si irevocabila de catre Tribunalul Bucuresti, dupa verificarea indeplinirii conditiilor legale. Insistam, deci, cu solicitarea ca Tudorel Toader sa fie demis din functia de ministru al justitiei, chiar daca nu ne facem iluzii ca se va intampla curand” – Sorin Dumitrascu presedinte FSANP

Intr-o adresa destinata ministrului justitiei, Confederatia Sindicala Nationala “Cartel Alfa” isi exprima dezaprobarea ferma fata de limitarea exercitarii atributiilor functiei pentru membrii alesi in organele de conducere ale organizatiilor sindicale, fapt ce implica, fara echivoc, o vatamare a drepturilor si intereselor legitime ale unei persoane juridice si a membrilor de sindicat reprezentati.

Tot in aceeasi adresa Cartel Alfa ii reaminteste minstrului ca legea 62/2011 a dialogului social la art.218 alin 2 sanctioneaza cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani infractiunea de limitare a exercitariiatributiilor functiei membrilor alesi in organele de conducere ale organizatiilor sindicale, art. 297 din Codul penal sanctioneaza infractiunea de abuz in serviciu cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

Ministrul Justitiei este numai bun de tras la raspundere pe cale penala iar Sindicatul Novo Legis sustine aceasta initiativa.