Cu banii luati si fara uniforme.Echipament pe datorie!

2 ani au trecut de cand s-au facut primele incadrari din sursa externa iar ANP-ul inca nu reuseste sa echipeze personalul incadrat.

Inceputul de cariera se desfasoara de fiecare data fara echipament sau contravaloarea normei de echipare, in conditiile in care, nu poti incepe activitatea fara a fi echipat corespunzator.Nu esti echipat, nu te poti prezenta la unitate in civil.

Angajati la jumatatea anului trecut, colegii debutanti si-au achizitionat din bani proprii echipamentul corespunzator si nici pana astazi nu si-au recuperat banii, ba mai mult,nu primesc nici contravaloarea normei de echipare pe motiv ca ANP-ul ii va echipa atat cu uniforma de serviciu cat si cu uniforma de oras.

Un lucru bun, daca ar exista si un contract cu un furnizor de echipament.Si pentru ca nu ne mai mira nimic, acest contract inca nu exista dar banii le-au fost opriti.

Saptamana aceasta urmeaza a se semna contractul cu viitorul furnizor de echipament iar in toamna sunt sperante ca echipamentul va fi livrat catre colegi.

Pana in toamna, daca toate merg “bine”, colegii continua sa scoata din propriile buzunare, bani pentru echipamentul de serviciu care dupa cum se stie, este de proasta calitate si necesita schimbarea periodica.

Urmeaza o serie noua de incadrari din sursa externa iar propunerea noastra ar fi ca inainte de incadrare sa fie intrebati daca dispun de finante proprii pentru a incepe activitatea.

O alta propunere ar fi regandirea uniformei, daca ceea ce se poarta acum se poate numi uniforma!Surse de inspiratie gasiti in aici si aici.