Fișa postului modificată după bunul plac al angajatorului?Angajatului nu i se cere acordul?

Are voie angajatorul sa schimbe fisa de post a angajatului fara sa ii ceara acordul?
Angajatorul schimba fisa de post in mod drastic, schimband astfel specificul muncii.
Angajatorul schimba fisa de post in sensul ca adauga atributii suplimentare, fara sa schimbe felul muncii, specificul ei. Angajatul ramane cu acelasi post, aceeasi functie, acelasi program samd. Ce se schimba este ca in loc sa indeplineasca anumite sarcini clar trasate in fisa postului asa cum a fost semnata la incheierea contractului individual de munca, acum este nevoit sa indeplineasca mai multe.

In lipsa unor prevederi legale clare, angajații sunt suprasolicitați și îndeplinesc simultan și alte îndatoriri ce nu țin de postul ocupat.

Un exemplu concret este cel al colegilor de la Securitate și Sănătate în Muncă, care sunt obligați să se ocupe și de Cercetarea abaterilor disciplinare savarsite de detinuti, ceea ce nu are nici o legătură cu postul pentru care au optat dar nici cu studiile specifice domeniului.

Fișa postului trebuie sa fie clară și nu ar trebui sa sufere modificări ce țin de natura muncii prestate!