Minciuna are picioare scurte.Tudorel continuă dezinformările despre evacuarea de la Penitenciarul Iași!

Ministrul Justitiei Toader continua sa dezinformeze prin postarea aparuta pe pagina sa de facebook.

Domnia sa considera ca noi astia de lucram prin penitenciare chiar mai putem fi dusi cu zaharelul si ca postarea cu pricina tine loc de adevar.

Toate marile proiecte din mandatul dvs si al guvernului din care faceti parte se termina in stadiul studiului de fezabilitate.

• ”Ministrul Toader posteaza pe pagina de Facebook un mesaj referitor la evacuarea Corpului A al Penitenciarului Iasi, precizand ca nu este vorba despre o evacuare de urgenta a celor peste 450 de detinuti, desi cladirea este un pericol pentru “siguranta vietii” inca din februarie 2017, iar dansul a fost informat personal despre asta in august 2017.

In acest context, cunoscut fiind faptul ca Tudorel Toader are neplacutul obicei de a dezinforma, il somam public sa prezinte documentele care demonstreaza ca pe lista de reparatii capitale pentru anul 2018 se afla si Corpul A al Penitenciarului Iasi, corespondenta la care domnia sa face referire nefiind relevanta raportat la gravitatea situatiei.

Consideram extrem de grav faptul ca la 6 luni de la data la care Tudorel Taoder a luat la cunostinta despre faptul ca o cladire a unui penitenciar este un pericol pentru “siguranta vietii” nu a dispus dezafectarea acesteia. Faptul ca, in prezent, inca mai sunt 86 de detinuti si personalul care lucreaza cu acestiain acea cladire este o dovada de extrema iresponsabilitate.

Cerem, in consecinta, minsitrului Justitiei dezafectarea acelei cladiri si, pentru ca imaginea dezastrului mandatului Toader sa fie completa, ii cerem sa prezinte o lista completa a cladirilor din sistemul penitenciar care la acest moment prezinta un risc similar. Realitatea este ca, desi ministrul anunta modernizari, acestea nu se intampla. Dimpotriva, sistemul penitenciar se prabuseste.” – Sorin Dumitrașcu (Președinte fsanp).