Ministrul “justitiei” a mințit!Pavilionul A al Penitenciarului Iași nu este inclus pe lista de reparatii in 2018!

După cum bine ne-am obișnuit,Ministrul Justiției Tudorel are prostul obicei de a dezinforma.

Continua sa ne minta și să dezinformeze public.In urma comunicatului dat pe pagina Ministerului,putem deduce faptul că Pavilionul A nu este inclus in lista de reparatii pentru anul 2018.

Fsanp reacționează și îi dă o noua palma ministrului.

Documentele prezentate se refera la un obiectiv nou de investitii, aflat abia in faza de studiu de fezabilitate

In cursul serii zilei de 10 aprilie 2018 Administratia Nationala a Penitenciarelor a publicat o serie de documente care confirma fara echivoc ca in anul 2018 Corpul A al Penitenciarului Iasi NU este inclus pe lista de reparatii capitale, un alt obiectiv fiind propus si doar in faza de studiu de fezabilitate.

Din documentele publicate reiese ca la Penitenciarul Iasi a fost propusa o investitie noua, fara insa a fi dispuse masuri concrete pentru consolidarea sau reconstruirea Corpului A – cel care risca sa se prabuseasca si unde inca mai sunt cazati detinuti si isi desfasoara activitatea un numar semnificativ de personal.

Este evident, deci, ca ministrul justitiei a dezinformat. Un studiu de fezabilitate pentru un corp de cladire in 2018, nu echivaleaza cu reparatii sau consolidarea unui corp de cladire despre care ministrul stia inca din august 2017 ca se poate prabusi. Corpul A al Penitenciarului Iasi trebuie evacuat urgent si inclus pe lista de reparatii capitale.

Motiv pentru care, revenim cu solicitarea ca ministrul Justitiei, dl Tudorel Toader, sa fie demis pentru incompetenta si pentru dezinformarea opiniei publice. Cerem de asemenea ca ANP sa faca publica lista completa a cladirilor clasificate la gradul I de risc seismic. Riscul unor tragedii de tipul Colectiv cu sute de morti nu poate fi tolerat.

In context, il informam pe domnul Tudorel Toader ca nici in 2008 si nici in 2016, cand s-au facut cele doua expertize care au demonstrat ca trebuie facute reparatii, niciunul dintre cei peste 2600 de membri ai FSANP, nu au ocupat functii de ministri ai Justitiei sau de conducere in sistemul penitenciar.

Vom continua, deci, sa-l criticam atunci cand nu-si face treaba si vom avertiza in continuare ca pune in pericol vietile a sute de oameni.

Sorin Dumitrascu – Președinte fsanp