Muncim mult și fara spor,sub presiunea șefilor sau a timpului.


Studiile ne arata ca românii muncesc mult și fără spor, iar asta și din cauza atmosferei de la serviciu. Limbajul agresiv al superiorilor, statul peste program și frustarea de a nu beneficia de zile libere sunt dușmanii productivității și sănătății mentale.

Fișa de post neclară.

Nu știți care vă sunt atribuțiile de serviciu sau cum vă sunt contorizate performanțele? Și acestea sunt tipuri de abuz. „Lipsa unor informații elementare precum situația economică a firmei, cunoașterea atribuțiilor din fișa postului și nedelimitarea clară a atribuțiilor creează disconfort, nesiguranță și senzația de teamă”.

Orele suplimentare neplătite, care aproape că fac parte din fișa de lucru a angajaților români, reprezintă cea mai întâlnită formă de abuz, „Mulți ajung astfel să sară peste pauza de masă. Pe lângă afecțiunile digestive, această practică poate duce la pierderea respectului față sine”.

Jignirile, insultele, tachinările și chiar înjurăturile sunt forme ale abuzului verbal, cel mai greu de probat, pentru că nu lasă urme fizice. În plan sufletesc, sunt însă adevărate „torpile” pentru demnitatea unui om. La fel de ascunse sunt și constrângerile asupra libertății personale, precum imposibilitatea de a pleca în concediu în perioada dorită, teama de a lua zile libere când apare o problemă.

 

Be the first to comment

Părerea ta contează: