Penitenciarul Botoșani a dat start Protestelor din penitenciare

Angajatii Penitenciarului Botosani prin Sindicatul Novo Legis au protestat ieri in fata penitenciarului , dand startul unei serii de proteste la nivel national, cu punctul culminant in data de 3 octombrie la Bucuresti in fata Ministerului Justitiei. Membrii sindicatului au cerut demisia ministrului justitiei Tudorel Toader si a sefului ANP Marian Dobrică, pentru incompetenta si respectiv numirea ilegala in functie.
De asemenea se cere trecerea pe grila de salarizare din 2022 incepand cu octombrie 2018 pentru a se inlatura discriminarile din sectorul bugetar.

Angajatii penitenciarului vor ajunge la refuzul de a intra in serviciu atata timp cat toate masurile Ministrului Tudorel Toader sunt pro detinuti, iar angajatii din subordine nu semnifica nimic pentru el.

Contactat telefonic de Digi 24, Tudorel Toader continua sa mintă afirmând că nu știe nimic despre revendicărilor noastre și despre acest proces.

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei: Nu, nu cunosc. De la dumneavoastră aflu acum. Nu dau nicio declaraţie până nu aflu eu direct conţinutul.