Schimb de experienta intre cele doua Moldove

Sindicatul Novo Legis din cadrul Penitenciarului Botoșani împreună cu Federația Națională a Penitenciarelor au organizat un schimb de experiență pentru o delegație formată din 31 de sindicaliști din Republica Moldova.

Vizita colegilor de peste Prut a avut ca scop dezvoltarea cadrului profesional-sindical, întărirea relațiilor sindicale dar și cunoasterea valorilor culturale ale orașului Botoșani.

Pe timpul șederii oaspeții au vizitat casa memorială a marelui poet național Mihai Eminescu, Mănăstirea Vorona care este inclusă în lista monumentelor istorice din județul Botoșani și nu în ultimul rând Penitenciarul Botoșani care a fost prezentat intr-un mod profesionist de către directorul unității, directorul adjunct SDRP și directorul adjung SEAP, demonstrând că acolo unde este deschidere și voință se poate lucra în parteneriat pentru un interes comun.
Este de apreciat disponibilitatea directorilor care au luat parte la acest eveniment în timpul lor liber.

Din programul vizitei nu putea lipsi un timp dedicat sportului, așadar între cele două organizații a avut loc și o partidă de fotbal, Peniteciarul Botoșani impunându-se la finalul meciului cu scorul de 5-3.

La finalul vizitei am convenit să ne întâlnim periodic, în speranţa că doar așa vom reuși să cream conditii de lucru mai bune, o salarizare echitabilă, respectarea si promovarea drepturilor personalului din penitenciare.