Tudorel Toader dorește ”valorificarea forţei de muncă din penitenciare”.Cu ce personal domnule Ministru??

Domnule Ministru, cu ce personal doriti dumneavoastra sa incepeti acest proiect?Paza se ocupa de Organizarea muncii?

Stiati ca Serviciul Organizarea muncii functioneaza in limita de avarie din cauza lipsei de personal, a multiplelor sarcini dar si a recursului compensatoriu care este tot un proiect facut de dvs?

Stiati ca astfel de proiecte pe care dumneavoastra le propuneti necesita personal si la acest compartiment?

Stiati ca la Organizarea muncii lucreaza cate 1-2 agenti la cateva sute de detinuti care presteaza activitati lucrative in interiorul si exteriorul penitenciarului?

Va mai amintiti de colega de la Poarta Alba, care a recurs la gestul de a se taia din cauza suprasolicitarii?Apropo mai stiti ceva de ea?

De curiozitate ati citit Decizia ANP 500-165-2017 pentru aprobarea Instrucţiunilor privind organizarea muncii persoanelor private de libertate?

Ati vazut dumneavoastra domnule Ministru cate activitati implica?
Sa stiti ca astazi colegii au stat peste program si au facut din nou ore suplimentare, pentru  a raspunde la solicitarea Ministerului Justitiei?

Dumneavoastra cum le raspundeti angajatilor?CU INDIFERENTA!

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, că şi-a propus ”valorificarea forţei de muncă din penitenciare” şi a cerut Administraţiai Naţionale a Penitenciarelor (ANP) să comunice numărul deţinuţilor apţi de muncă.

Toader anunţă, de asemenea, că se va suplimenta schema de personal necesar pentru supravegherea deţinuţilor.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a postat, miercuri, un mesaj pe Facebook, intitulat ”valorificarea forţei de muncă din penitenciare”.

”În vederea unei mai bune reintegrări sociale, precum şi a valorificării potenţialului uman existent în penitenciare, de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor am solicitat următoarele numărul deţinuţilor apţi de muncă, disponibilitatea acestora de a munci în afara penitenciarelor, domeniile în care aceştia sunt pregătiţi să muncească şi reparţiţia pe fiecare penitenciar”, scrie Toader în mesaj.

Ministrul Justiţiei precizează că, ulterior, ”în condiţiile legii, pe bază unui contract de prestări servicii, deţinuţii vor putea presta diferite activităţi lucrative”.

”Se va asigura suplimentarea schemei de personal necesar pentru supravegherea deţinuţilor”, mai scrie Toader pe Facebook.