Sindicalismul de cumetrie

Pentru cunoscători și necunoscători

Pentru sindicaliști și nesindicaliști

.

Pornind de la ideea că satisfacția în muncă este sentimentul de echitate în privința salarizării, activitatea unui sindicat, de regulă, este centrată pe determinarea nevoilor specifice ale membrilor, și pe negocierea remunerațiilor și beneficiilor acordate acestora. 

.

Așadar, rolul unui sindicat este de a apăra și de a promova interesele de natură profesională și socială ale angajaților, atât la nivel individual, cât și colectiv. 

.

Sindicatul Novo Legis din cadrul Penitenciarului Botoșani este organizația reprezentativă la nivelul unității, validată de o sentință judecătorească.

Organizația a fost constituită cu scopul de a da sens activității sindicale la nivelul Penitenciarului Botoșani, deoarece, până în anul 2015, activitatea sindicală se reflecta doar în vorbe goale și pulpe de pui, formată dintr-o ideologie precum a unui partid înființat imediat după Revoluția decembristă a anului 1989, angajații unității necunoscând adevăratul rol al unui sindicat, până la înființarea Sindicatului Novo Legis.

.

Axându-ne pe nevoia reală a membrilor de sindicat, am reușit să câștigăm procese cheie în sistemul penitenciar, organizația fiind un exemplu de bune practici juridice, acțiunile câștigate de către Sindicatul Novo Legis fiind folosite și astăzi de către alte organizații, în beneficiul membrilor săi.

.

Urmare a muncii depuse, a rezultatelor și a implicării, organizația noastră însumează un număr de aproximativ 200 de membri afiliați, reprezentând astfel 70% din totalul angajaților Penitenciarului Botoșani.

.

Cu o vechime nu tocmai mare în conducerea unei organizații sindicale, viziunea și concepția sindicală mi-am format-o atât în jurul legii dialogului social, cât și alături de oameni cu experiență, dar și de persoane tinere, dornice de schimbări în bine, care și-au adus aportul prin idei actuale.

Totodată, am învățat că oamenii trebuie respectați indiferent de alegerea lor, indiferent de apartenența sindicală.

De asemenea, am învățat că mai devreme sau mai târziu, oamenii ajung într-un punct în care sunt sinceri cu ei și acționează în consecință: părăsesc, poate cu capul plecat, dar împăcați cu sine, corabia ce se scufundă.

.

Plecând de la principiile fundamentale ce ar trebui să guverneze fiecare entitate sindicală: solidaritatea, independența, democrația, respectarea personalității salariaților, constat faptul că astăzi sunt organizații care, din lipsă de rezultate, apelează la principiul de cumetrie.

.

Lideri vechi, și la propriu și la figurat, au rămas cu apucături dictatoriale, uzând de calitatea de rudenie a unor membri de sindicat pentru a atrage noi membri, având calitatea de fini, nași, nepoți ai acestora, în vederea „creșterii organizației lor de familie”.

.

Condamn cu fermitate și nu voi accepta căpușarea activității sindicale de asemenea comportamente, ce au la bază alte principii decât cele mai sus menționate.

.

.„E un curaj, un sens dincolo de toate celelalte – cel de a fi demn, liber”, liber în deciziile proprii.

.

Președintele Sindicatului Novo Legis, Răzvan Chilarașu

.

.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*