Sindicatul Novo Legis – protest la guvern

Plouă, dar niciun fel de vreme nu ne-a stat în cale să PROTESTĂM în stradă pentru DREPTURILE POLIȚIȘTILOR DE PENITENCIARE, în fața unui guvern ostil dialogului social și interesului general.

Organizațiile sindicale reprezentative la nivel național

• Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA,
  • Blocul Național Sindical,
  • Confederația Națională a Sindicatelor Libere din România-Frăția,
  • Confederația Sindicatelor Democratice din România,
  • Confederația Sindicală Națională Meridian – organizează simultan acțiuni de protest astăzi, 14 aprilie 2021, în Piața Victoriei.

Cu pancarte, și vuvuzele, sindicaliștii Novo Legis Botoșani protestează în fața Guvernului României alături de Dreptarea 2010 Mioveni, Equitas din Penitenciarul Târgșor și Sindicatul Independent Danubius, din Penitenciarul Dr. Turnu Severin, având revendicări comune: un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă, aplicarea corectă a legislației!

Nemulțumirile sindicale sunt determinate de măsurile adoptate de actualul guvern și refuzul constant al dialogului social. Costurile crizei sanitare și economice sunt trecute exclusiv în seama lucrătorilor și a categoriilor celor mai vulnerabile, în timp ce privilegiații își conservă și extind beneficiile.

Confederațiile sindicale reprezentative din România consideră că actualul executiv nu guvernează în interesul cetățenilor și trebuie să plece.